ຈໍານວນຜູ້ເຂົ້າຊົມເວັບໄຊ

106928
ມື້ນີ້ມື້ນີ້24
ມື້ວານນີ້ມື້ວານນີ້249
ອາທິດນີ້ອາທິດນີ້1366
ເດືອນນີ້ເດືອນນີ້4604
ລວມທັງໝົດລວມທັງໝົດ106928

ມີ 53  ຂາສັນຈອນ ແລະ ບໍ່ມີສະມາຊິກອອນໄລນ໌ ອອນໄລນ໌

ເຂົ້າສູ່ລະບົບ

ການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກງານຄຸ້ມຄອງ, ຕິດຕາມ, ກວດກາລາຄາສິນຄ້າ ແລະ ຄ່າບໍລິການຕ່າງໆໃນທົ່ວແຂວງ ໄຊຍະບູລີ ເຫັນວ່າຢູ່ໃນສະພາບປົກກະຕິ ແລະ ສາມາດຄຸ້ມຄອງໄດ້ໃນລະດັບທີ່ດີ, ນີ້ແມ່ນສະແດງອອກຍ້ອນຄວາມເອົາໃຈໃສ່, ເປັນເຈົ້າການ ຂອງອົງການປົກຄອງແຂວງ, ເມືອງ ກໍ່ຄືຂະແໜງການອຸດສາຫະກໍາ ແລະ ການຄ້າ ໃນທົ່ວແຂວງ ແລະ ທຸກຂະແໜງການທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ ທີ່ໄດ້ເອົາໃຈໃສ່ໃນການຕິດຕາມກວດກາຢ່າງໃກ້ສິດ, ການຊີ້ນໍາ-ນໍາພາ ໃນການຈັດຕັ້ງຕິບັດຕົວຈິງນັ້ນ ແມ່ນໄດ້ອີງຕາມບັນດານິຕິກໍາ, ລະບຽບການຂອງສູນກາງ, ແຂວງ ທີ່ໄດ້ວາງອອກເປັນແຕ່ລະໄລຍະ, ໂດຍການແຕ່ງຕັ້ງພະນັກງານລົງຕິດຕາມ, ກວດກາລາຄາສິນຄ້າ ແລະ ຄ່າບໍລິການຢູ່ພາບໃນຕະຫຼາດເປັນປົກກະຕິ ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ເກີດມີການຂຶ້ນລາຄາສິນຄ້າໂດຍພະລະການຂອງຜູ້ປະກອບການຊາວຄ້າ-ຂາຍ.

ທ່ານ ປອ ວາລະໄຊ ເລັ່ງສະຫວັດ ຫົວໜ້າພະແນກ ອຸດສາຫະກໍາ ແລະ ການຄ້າແຂວງ ໄຊຍະບູລີ ໄດ້ກ່າວລາຍງານຕໍ່ກອງປະຊຸມສະໄໝສາມັນເທື່ອທີ 5 ຂອງສະພາປະຊາຊົນແຂວງຊຸດທີ I ໃນວັນທີ 2 ສິງຫານີ້ວ່າ: ໃນໄລຍະຜ່ານມາການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າ ແລະ ຄ່າບໍລິການຕ່າງໆ ແມ່ນສາມາດປະຕິບັດໄດ້ດີພໍສົມຄວນ,

ໂດຍສະເພາະການຄຸ້ມຄອງໂຄງສ້າງລາຄາຕົ້ນທຶນສິນຄ້າຄວບຄຸມເຊັ່ນ: ນໍ້າມັນ, ເຂົ້າ, ຊີ້ນໝູ ແລະ ປາ ເຊິ່ງລາຄາສິນຄ້າມີສະຖຽນລະພາບ, ເໜັງຕີງຕາມກົນໄກຕະຫຼາດ ແລະ ຕາມລະດູການ, ໄດ້ກໍານົດລາຍການລາຄາສິນຄ້າ, ຄ່າບໍລິການທີ່ຄວບຄຸມ ແລະ ລາຍການສິນຄ້າທີ່ຕິດຕາມການເໜັງຕີງລາຄາ 199 ລາຍການ, ຄຽງຄູ່ກັບຜົນງານທີ່ຍາດມາໄດ້ເຫັນວ່າບັນຫາຄົງຄ້າງຕົ້ນຕໍຂອງການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າ ແລະ ບໍລິການ , ໂດຍສະເພາະການຄຸ້ມຄອງໂຄງສ້າງລາຄາຕົ້ນທຶນ ແລະ ລາຄາຂາຍອາຫານາສໍາເລັດຮູບຕາມຮ້ານອາຫານທົ່ວໄປ ຍັງເຮັດບໍ່ທັນໄດ້ດີເທົ່າທີ່ຄວນ, ຍັງບໍ່ມີໜ່ວນງານຮັບຜິດຊອບ, ຍັງປ່ອຍໃຫ້ຜູ້ປະກອບການກໍານົດລາຄາ ແລະ ສວຍໂອກາດເອົາກໍາໄລຕາມຄວາມຕ້ອງການ. ທ່ານ ປອ ວາລະໄຊ ເລັ່ງສະຫວັດ ຍັງໄດ້ກ່າວຕື່ມອີກວ່າ: ເພື່ອຮັກສາສະຖຽນລະພາບທາງດ້ານເສດຖະກິດໃຫ້ໝັ້ນຄົງ, ບໍ່ໃຫ້ມີຜົນກະທົບໄປສູ່ບັນຫາອື່ນໆ ທີ່ຈະກາຍເປັນການຫຍໍ້ທໍ້ໃນສັງຄົມ, ຮັບປະກັນໃຫ້ມີຄວາມສະຫງົບ, ຜູ້ບໍລິໂພຫໄດ້ຮັບຄວາມເປັນທໍາທາງດ້ານລາຄາ, ປະລິມານ ແລະ ຄຸນນະພາບ, ພ້ອມທັງເປັນການປະຕິບັດພາລະບົດບາດຂອງຂະແໜງການໃນວຽກງານຕິດຕາມ, ກວດກາ, ຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າ ແລະ ຄ່າບໍລິການ ໂດຍສະເພາະແມ່ນສິນຄ້າທີ່ມີຜົນກະທົບຕໍ່ຊີວິດການເປັນຢູ່ຂອງປະຊາຊົນ, ອີກລ່ຽງການສວຍໂອກາດຂຶ້ນລາຄາ ເພື່ອເກນກໍາໄລຂອງພໍ່ຄ້າມືກາງ ທີ່ສ້າງຄວາມປັ່ນປ່ວນທາງດ້ານລາຄານັ້ນ ພະແນກ ອຸດສາຫະກໍາ ແລະ ການຄ້າ ໄດ້ອອກມາດຕະການໃນການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດເຊັ່ນ: ແຕ່ງຕັ້ງຄະນະຊີ້ນໍາຂັ້ນແຂວງ, ສ້າງຕັ້ງກອງເລຂາ,ສ້າງຕັ້ງຂະແໜງການ ແລະ ສ້າງຕັ້ງຈຸດປະສານງານເຊິ່ງປະກອບດ້ວຍຂະແໜງການທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ ກ່ຽວກັບວຽກງານການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າ ແລະ ບໍລິການ, ພ້ອມທັງສືບຕໍ່ເປັນເຈົ້າການລະດົມ, ຊຸກຍູ້ ຜູ້ປະກອບການ ສະໜອງສິນຄ້າປະເພດສະບຽນອາຫານທີ່ຈໍາເປັນໃຫ້ພຽງພໍກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ.

ແຫຼ່ງຂ່າວ: ຫ້ອງວ່າການແຂວງ ໄຊຍະບູລີ

ໂດຍ: ອຸ່ນເຮືອນ ໂພທິລັກ

ໂທ: 22126933  

ແຜນທີ ແຂວງໄຊຍະບູລີ